Aanhangernetten kopen

Op zoek naar een aanhangernet? Een goed net is onmisbaar wanneer je met een aanhangwagen met lading de weg trotseert. Je voorkomt hiermee ongevallen én je zorgt ervoor dat de lading die je vervoert zonder kleerscheuren op de gewenste plek arriveert. In het aanbod van Kentekenplaatdrukken.be vind je aanhangwagennetten in 4 verschillende maten, waardoor er altijd een passend net te vinden is en je veilig de weg op kunt. Bestel een aanhangernet in de webshop. Bestellingen die voor 17:00 geplaatst worden, worden dezelfde dag nog verzonden. Voordat je het weet heb je het net al in huis!

Aanhangernet kopen bij Kentekenplaatdrukken.be

Wanneer je een lading vervoert in je aanhangwagen wil je natuurlijk dat dat zo veilig mogelijk gebeurt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij zelf of andere weggebruikers gevaar lopen door een lading die op de weg belandt. Bijvoorbeeld tijdens het maken van een scherpe bocht, door wind of tijdens het remmen. Om die reden is het in België verplicht om de lading van een aanhangwagen te zekeren, bijvoorbeeld met spanbanden of met een aanhangernet.

Grotere goederen zoals kasten kun je vastmaken met spanbanden. Echter kun je sommige lading niet zekeren met spanbanden. In dat geval is een aanhangernet verplicht. Deze zorgt ervoor dat losse lading – bijvoorbeeld in de vorm van takken, meubels, tuinafval af ander grof puin – niet op de weg terecht komt en een gevaar vormt. Wanneer je de lading niet goed vastzet en afdekt, riskeer je een boete van minimaal €230-,.

Verschillende maten

In het assortiment van Kentekenplaatdrukken.be vind je grofmazig aanhangernetten. Dat zijn netten die geschikt zijn voor het vervoeren van grotere goederen, terwijl fijnmazig netten geschikt zijn voor bijvoorbeeld zand en bladeren. Je kunt een keuze maken uit netten in verschillende maten: 1.50x2.20m, 1.50x2.70m, 2.00x3.00m en een aanhangernet met een afmeting van 2.00x3.50m Daardoor zit het juiste net dat bij jouw aanhanger past er waarschijnlijk altijd bij.

Let er bij het bestellen van het juiste aanhangernet op dat je te allen tijde een net koopt dat groter is dan de daadwerkelijke afmeting van de aanhanger. De kans bestaat namelijk dat de lading die je wilt vervoeren over de rand van de aanhanger komt, waardoor je een groter net nodig hebt dan de afmeting van de aanhanger. Neem bij vragen over het juiste aanhangernet voor jouw aanhanger gerust contact met ons op.

Hoe maak ik een aanhangnet vast?

Er gelden in België geen specifieke voorschriften voor hoe je een aanhangernet exact moet bevestigen. Het bevestigen van een aanhangernet van Kentekenplaatdrukken.be is niet lastig. Doordat de netten die wij verkopen standaard beschikken over een elastisch koord, kan je hem gemakkelijk om de aanhanger klemmen. Er zijn dus geen specifieke voorschriften voor het bevestigen ervan. Het net is simpelweg goed bevestigd wanneer hij strak om de lading zit en goed aan de aanhanger vastgemaakt is.

Bestel een aanhangernet in de webshop

Wil je ook veilig goederen vervoeren in je aanhangwagen met gebruik van een aanhangernet? Bekijk de verschillende netten in onze webshop en plaats een bestelling. Let op: bestel een net dat groter is dan de laadbak van de aanhanger, zodat een lading die boven de rand uit steekt ook goed afgedekt kan worden met het aanhangernet. Bestellingen die voor 17:00 geplaatst worden, worden dezelfde dag nog verzonden. Zodoende kun je al snel veilig op pad met je aanhangwagen, inclusief lading. Heb je een vraag over het juiste gebruik van een aanhangernet, of wil je ergens anders meer over weten? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. We helpen je graag verder! Neem contact op door te bellen naar  +(31) 512 23 66 66 of een e-mail te sturen naar .